دم کردن انواع چای و دمنوش با طعم‌ میوه‌ها و برگ‌های گیاهان معطر مختلف یکی از سرگرمی‌های مورد علاقه اغلب افراد به خصوص در فصل پاییز و زمستان است. برخی از این چای و دمنوش‌ها خاصیت درمانی دارند و برخی دیگر به خاطر طعم مطبوع‌شان و احساس گرمایی که به بدن می‌بخشند مورد علاقه افراد مختلف هستند. خواص درمانی و طرز تهیه چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه را از سایت THE DELICIOUS CRESCENT و نیز نحوه خشک کردن میوه روی بخاری یا شوفاژ را در مجله کوروش بخوانید.

دمنوش و چای میوه‌ای را با چای سبز یا سفید درست کنید

 

چطور دمنوش و چای میوه‌ای را با چای سبز یا سفید درست کنیم؟

 

یکی از بهترین خواص درست کردن چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه این است که نیازی به شیرین کردن آن‌ها با انواع قند و شیرینی و شکر نیست و طعم شیرین میوه خشک کفایت می‌کند. البته میزان شیرین شدن طعم دمنوش بستگی به طعم و شیرینی میوه‌ای دارد که با آن دمنوش و چای درست می‌کنید. تا به حال چای سفید را امتحان کرده‌اید. چای سفید بومی کشور چین و شمال هند است و نسبت به چای سبز و سیاه طعم و رنگ ملایم‌تری دارد. چای سفید از برگ‌های تازه و جوان چای بدون طی کردن مراحل کامل خشک کردن چای درست می‌شود به همین دلیل برای درست کردن چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه بهتر است از چای سفید استفاده کنید.

 

خواص مفید چای سبز برای سلامت بدن

 

خواص مفید چای سبز برای سلامت بدن کدامند؟

 

*چای سفید سرشار از فیلوفنول و آنتی‌اکسیدان‌های مفید برای بدن است. به عقیده پزشکان میزان آنتی‌اکسیدان موجود در چای سفید بسیار بیشتر از چای سبز است.

*چای سبز خواص ضد پیری دارد و برای پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها به خصوص پایین آوردن فشار خون بسیار مفید است.

*نوشیدن منظم چای سبز سبز افزایش تراکم و چگالی استخوان‌ها، سلامت پوست و دندان‌ها می‌شود. این در حالی است که چای سفید مثل چای سبز و قهوه سبب تغییر رنگ دندان‌ها نمی‌شود.

 

چطور چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه خشک درست کنیم

 

چطور چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه خشک درست کنیم+آموزش خشک کردن میوه روی بخاری یا شوفاژ

 

۱- برای درست کردن چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه، نوع میوه‌ای که انتخاب می‌کنید بسیار مهم است. بهتر است از میوه‌های تازه، رسیده و شیرین فصل برای  خشک کردن استفاده کنید.

۲- دقت کنید که میوه‌ای که انتخاب می‌کنید زیادی خشک و بدون آب نباشد. میوه بیش از حد خشک رنگ چای و دمنوش میوه‌ای را تیره می‌کند و طعم بیش از حد کاراملی به آن می‌بخشد.

۳- اگر دستگاه میوه خشک‌کن ندارید بهتر است میوه‌های مورد علاقه‌تان را در فر خشک کنید.

۴- از میوه‌ها، برگ خشک و گل‌هایی استفاده کنید که خوشبو هم هستند.

۵- برای درست کردن چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه بهتر است از چای سفید استفاده کنید چون هم طعم ملایم‌تری دارد و هم طعم میوه‌ها را بهتر به خودش جذب می‌کند. در صورتی که چای سفید در دسترس ندارید چای سبز هم گزینه مناسبی است.

 

نحوه خشک کردن میوه روی بخاری ، شوفاژ یا فر

 

آموزش نحوه خشک کردن میوه روی بخاری یا شوفاژ یا فر

 

اگر در منزل حیاط ندارید یا به خاطر فصل زمستان نمی‌توانید از آفتاب برای خشک کردن میوه بهره ببرید می‌توانید در فر میوه‌ها را خشک کنید. برای خشک کردن میوه در فر ابتدا میوه‌ها شسته و به صورت قطعات باریک و هم اندازه برش بزنید و اسلایس کنید. یک محلول شامل نصف آب و نصف آب لیموترش درست کنید و میوه‌ها را به مدت ۵ دقیقه در این محلول خیس کنید.

کف سینی فر را با یک کاغذ روغنی بپوشانید و میوه‌ها را روی آن بچینید. فر را روشن کنید و روی درجه حرارت ۹۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. خشک شدن میوه‌ها به تدریج و به آرامی صورت می‌گیرد و ممکن است ۶ تا هشت ساعت یا بیشتر زمان ببرد. سینی فر را چند بار جا به جا کنید تا میوه‌ها یکدست خشک شوند. همچنین برای یکدست خشک شدن میوه‌ها باید چندین بار میوه‌ها را زیر و رو کنید. هنگامی که سینی را از فر خارج می‌کنید میوه‌ها نباید مرطوب و چسبناک باشند. اگر میوه‌ها هنوز رطوبت داشتند باید زمان بیشتری در فر بمانند تا تمام آب‌شان را از دست بدهند. اگر می‌خواهید از میوه خشک برای دم کردن انواع چای و دمنوش استفاده کنید بهتر است آن‌ها را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید.

اگر فر شما درجه حرارت ۱۰۰ درجه یا پایین‌تر ندارد از گرم نگه‌دار فر برای خشک کردن میوه استفاده کنید. در این صورت مدت زمان بیشتری برای خشک کردن میوه لازم دارید. زمانی که میوه‌ها کاملا خشک، بدون آب و چیپسی شدند پروسه خشک شدن میوه به پایان رسیده است.

اگر هم فر ندارید می‌توانید از بخاری یا شوفاژ برای خشک کردن میوه استفاده کنید. برای خشک کردن میوه روی بخاری یا شوفاژ ابتدا ابتدا میوه‌ها را خوب بشورید و سپس با یک چاقوی تیز خیلی نازک برش بزنید. اگر می‌خواهید میوه خشک شما طعم خاصی داشته باشد شکر، نمک یا ادویه و حتی شهد مورد نظرتان مثل عسل یا آب آناناس روی میوه‌ها بریزید. بخاری یا شوفاژ را روشن کنید و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید. روی فویل هم یک پارچه نخی بکشید. مراقب باشید پارچه پرز نداشته باشد. پارچه باعث می‌شود نیاز به زیر و رو کردن میوه‌ها نداشته باشید و میوه‌ها به صورت یکدست خشک شوند. مدت زمان خشک شدن میوه روی بخاری یا شوفاژ معمولا ۱۰ الی ۱۲ ساعت است. بهتر است این کار را از یک شب تا صبح انجام دهید. شعله بخاری باید ملایم باشد.

 

طرز تهیه ۶ فنجان دمنوش طبیعی با انواع میوه خشک و گل محمدی

 

طرز تهیه 6 فنجان دمنوش طبیعی با انواع میوه خشک و گل محمدی

 

تهیه چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه خشک مثل انواع توت، سیب و برگ‌های خشک گل محمدی به همراه چای سفید یا سبز در منزل کار سختی نیست. شما به راحتی می‌توانید در منزل انواع میوه‌ها را خشک کنید. بعد از آماده شده میوه خشک برای درست کردن چای و دمنوش طبیعی به این روش عمل کنید:

پرتقال خشک: ۱و ½ پیمانه

سیب خشک: ۱و ½ پیمانه

توت فرنگی خشک: ۱و ½ پیمانه

گل محمدی خشک: ۱و ½ پیمانه

چای سفید خشک: ۲ پیمانه

سبزی خشک معطر مثل نعنا: ½ پیمانه

چای سفید را با مقداری آب دم کنید. برای دم کردن چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه، میوه خشک‌ها و گل محمدی خشک شده را در چای سفید بریزید. در صورت تمایل نعنا هم اضافه کنید. برای دم کردن چای سفید حتما از آب گرم (نه آب در حال جوش) استفاده کنید. آب در حال جوش طعم چای سفید را تلخ می‌کند. به ازای هر ۲ قاشق چایخوری چای سفید یک فنجان آب گرم لازم است. زمان دم کشیدن چای سفید بیشتر از چای سیاه است. چای سفید برای دم کشیدن به ۷ تا ده دقیقه زمان نیاز دارد.

 

منبع : blog.okcs